Cerere pentru Angajament rambursare

Angajamentul de rambursare poate fi autentificat numai dacă solicitantul îndeplinește integral condițiile cerute, se prezintă la sediul misiunii diplomatice/oficiului consular cu toate actele și informațiile necesare, iar obiectul angajamentului nu încalcă dispozițiile legislației române în vigoare.

În conformitate cu dispozițiile legale aplicabile în materie, angajamentul se autentifică într-un singur exemplar original, semnat de către solicitant și diplomatul cu atribuții consulare/funcționarul consular. Originalul se păstrează în arhiva consulară. Solicitantului i se eliberează un duplicat sau mai multe duplicate, care au aceeași valoare juridică (aceeași forță probantă), potrivit legii, cu înscrisul original. 

În caz de necesitate, solicitantul are posibilitatea de a solicita exemplare (duplicate) suplimentare ale aceluiași angajament și la o dată ulterioară autentificării acestuia (a se vedea secțiunea Eliberarea duplicatelor actelor autentice la o dată ulterioară autentificării acestora).

Pentru a vă informa cu privire la informațiile specifice unei țări/unui Consulat, selectați țara / consulatul :
Solicitaţi serviciu